Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, November 04, 2011

Gedrag ouders heeft impact op videogedrag jongeren

Jongeren die van mening zijn dat hun ouders hun gedrag niet goed opvolgen, blijken meer videogames te spelen dan hun generatiegenoten. Dat geldt echter ook voor jongeren die van oordeel zijn dan hun ouders vaak zeuren. Dat is de conclusie van de Michigan State University in opdracht van de Amerikaanse National Science Foundation bij studenten uit het middelbaar onderwijs. Een volgende stap moet volgens Jackson worden om te achterhalen waardoor het videogame-gedrag van jongeren wordt gevoed.

"Er moet nog verder onderzocht worden waarom een zeurderige instelling van de ouders kinderen zou aanzetten om meer videogames te spelen," geeft onderzoeksleider Linda Jackson, professor psychologie aan de Michigan State University, toe. "Mogelijk zijn de videogames echter een middel om die negatieve houding van de ouders te ontvluchten. Het zou echter ook kunnen zijn dat de videogames bij de jongeren een negatieve perceptie creƫren over de relatie met hun ouders."

Er zijn volgens de onderzoekster echter mogelijk nog andere karakteristieken van jongeren die voor een verband zorgen tussen de perceptie over een negatieve houding van de ouders en het spelen van videogames. "Er zou onder meer onderzocht moeten worden welke impact videogames hebben op de percepties bij de jongeren in plaats van op het daadwerkelijke gedrag van de ouders," voert Jackson aan. "Percepties vormen immers niet altijd een spiegelbeeld van de werkelijkheid."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home