Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 05, 2011

Helft mannelijke internetpopulatie op mobiele platformen

In Groot-Brittanniƫ heeft 51 procent van de online bevolking tijdens het derde kwartaal van dit jaar gebruik gemaakt van een mobiele telefoon om zich bij het internet aan te melden. Het gemiddelde sinds het begin van het jaar stond op 45 procent. Er wordt aan toegevoegd dat tijdens het derde kwartaal het mobiele internet in de leeftijdscategorie zestien tot vierentwintig jaar een penetratie laat optekenen van 71 procent. Tijdens dezelfde periode vorig jaar was dat nog 44 procent.

In de leeftijdscategorie van vijfentwintig tot vierendertig steeg de penetratie van 37 procent naar 65 procent, terwijl in de leeftijdsgroep tussen vijfendertig en vierenveertig jaar een stijging met 17 procentpunten werd opgetekend tot 49 procent. Daarna daalt de penetratie per leeftijdcategorie, met nog 33 procent in de groep tussen vijfenveertig en vierenvijftig jaar, 21 procent in de categorie tussen vijfenvijftig en vierenzestig jaar en 8 procent bij vijfenzestigplussers. Ook de groeipercentages nemen af met het ouder worden.

Daarnaast wordt opgemerkt dat 51 procent van de mannelijke internet-gebruikers beroep doet op mobiele platformen, tegenover 39 procent bij vrouwen. In beide gevallen is er sprake van een stijging met 14 procentpunten tegenover dezelfde periode vorig jaar. Ook wordt opgemerkt dat 13 procent van de internet-populatie zich aanmeldt bij draadloze hotspots in openbare locaties zoals luchthavens, hotels en restaurants. Dat is bijna een verdubbeling tegenover vorig jaar, toen een score van 7 procent werd opgetekend.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home