Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, November 05, 2011

Goede relatie met moeder creëert voorbeeldige zonen

De relatie tussen zoon en moeder verandert door het opgroeien en kan een impact hebben op het gedrag van de mannelijke tiener. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Wayne State University bij meer dan tweehonderdvijftig gezinnen uit de lagere inkomensklasse in de Amerikaanse stad Pittsburgh. Jongens die veel conflicten hadden met hun moeders, bleken tijdens de tienerjaren vaker neiging te hebben tot delinquent gedrag. Jongens die een goede relatie hadden met hun moeders, bleken als tieners goede relaties te ontwikkelen met hun vrienden.

"Jongeren die als peuter een moeilijk temperament hadden, bleken een conflictvolle relatie met hun moeder te ontwikkelen, waarbij er een laag niveau van samenhorigheid werd vastgesteld," merkt onderzoeksleider Christopher Trentacosta, professor psychologie aan de Wayne State University in Detroit, op. "Ook bleek dat moeders die een goede romantische relatie hadden met hun partner, ook met hun zonen een hechtere band te hebben die tijdens de hele kindertijd en adolescentie blijft duren."

"De resultaten laten veronderstellen dat een gelukte overgang van kindertijd naar adolescentie een hechte band vergt tussen ouders en kinderen en zo weinig mogelijk geconfronteerd wordt met conflicten," voert Trentacosta nog aan. "De resultaten hebben ook een impact op preventie en interventie. Gezinsgerichte programma's zouden zich moeten richten op het conflictniveau in de relatie tussen ouders en kinderen, zodat delinquent gedrag zoveel mogelijk kan worden vermeden en ook de relatie met vrienden kan worden geoptimaliseerd."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home