Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, November 15, 2011

Schotland dreigt met whisky-oorlog tegen halal-drank

De Schotse whiskyproducenten dreigen met acties tegen het bedrijf ArKay, dat aangekondigd heeft om begin december dit jaar de eerste alcoholvrije whisky op de markt te zullen brengen. Het bedrijf merkt op dat zijn product als een halal-product is erkend, waardoor de drank marktmogelijkheden ziet in moslimlanden en het Midden-Oosten. De Scotch Whisky Association heeft echter furieus gereageerd en waarschuwt dat zijn productie wettelijk is beschermd, zodat ArKay zijn product niet als whisky mag promoten.

ArKay voert aan het eerste bedrijf te zijn dat alcohol-vrije whisky produceert. De onderneming voegde er aan toe dat zijn product uiterlijk perfect op whisky gelijkt en ook dezelfde smaak heeft als het traditionele product. Woordvoerders van de Scotch Whisky Association merken echter op dat het niet mogelijk is om een alcohol-vrije whisky te produceren. Er wordt aangevoerd dat ArKay de reputatie van whisky probeert te exploiteren met een uiterst onverantwoordelijke marketing.

ArKay is eigendom van het bedrijf Scottish Spirits uit de Amerikaanse staat Florida. De alcohol-vrije whisky wordt geproduceerd in de fabrieken van het bedrijf in Panama. Het bedrijf wil voor de verkoop van zijn product samenwerken met verdelers over de hele wereld. Officieel staat het product geregistreerd als een frisdrank en voldoet aan de vereisten van de Amerikaanse Food and Drug Administration en de European Ecomic Community.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home