Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, November 14, 2011

Kleuters beseffen gevaar van huiselijk geweld

Kleuters begrijpen het gevaar van huiselijk geweld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan. De onderzoekers merken op dat kinderen van vier en vijf jaar heel goed kunnen antwoorden op uitspraken over het conflict tussen hun ouders. Naarmate kinderen vaker getuige zijn van partnerconflict, wordt de kans groter dat ze ook zichzelf bedreigd voelen. Ook blijkt dat meisjes vaker zichzelf de schuld van de conflicten geven dan jongens.

De onderzoekers merken op dat de interventies bij kinderen zich zouden moeten richten op de perceptie over de eigen betrokkenheid in het conflict en maatregelen die hen een groter gevoel van veiligheid zouden kunnen bezorgen. De onderzoekers merken verder op dat de ondervraagde vrouwen gemiddeld gewag maken van 88 gevallen van psychologische agressie, 50 gevallen van fysiek geweld en 24 gevallen van seksuele agressie per jaar.

"Het fysiek geweld leidde bovendien tot gemiddeld 14 verwondingen," merken de onderzoekers op. Er wordt aan toegevoegd dat 82 procent van de respondenten gewag maakt van minstens één verwonding per jaar door huiselijk geweld. Bovendien stelden de onderzoekers vast dat jonge moeders vaker gewag maken van geweld in het algemeen. Ook bleken er bij de slachtoffers hoge niveaus van depressies te worden opgetekend.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home