Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, November 14, 2011

Britse ondernemingen ver achter in robot-technologie

Britse voedingsbedrijven hebben vijf tot tien jaar tijd om over te schakelen op robot-technologie. Anders dreigt een onherroepelijke teloorgang. Dat heeft Mike Wilson, directeur van de Britse Automation Advisory Service, gezegd. Volgens Wilson hebben Britse voedingsbedrijven op het gebied van robot-technologie een belangrijke achterstand tegenover andere lidstaten van de Europese Unie, zoals Duitsland, Italië, Frankrijk en België. Er wordt opgemerkt dat Duitsland Europees marktleider is met 127 robots per 10.000 werknemers. Groot-Brittannië komt slechts aan 25 robots.

"Groot-Brittannië zet uitstekende prestaties neer voor de ontwikkeling van nieuwe producten," merkt Mike Wilson op. "Groot-Brittannië is ook goed in het ontwikkelen van verbeterde productie-processen, maar heeft een belangrijke achterstand opgelopen op het gebied van technologie-innovatie, zoals het inschakelen van robots." De oorzaak moet daarbij volgens Wilson vooral worden gezocht bij een denken op korte termijn en in een aantal gevallen ook een gebrek aan budgetten.

"In Duitsland, Zweden en andere landen wordt gedacht aan een return-on-investment op drie jaar tijd," voert Wilson aan. "In Groot-Brittannië wordt echter gemikt op zes maanden, ook al heeft de infrastructuur een levensduur van tien tot twaalf jaar." Er wordt in Groot-Brittannië een project opgezet om bedrijven te ondersteunen bij de invoering van automatisatie-processen. Daarbij wordt vooral gemikt op kleine en middelgrote ondernemingen, maar ook grotere concerns met een beperkte kennis en expertise op het gebied van automatisatie, komen daarvoor in aanmerking.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home