Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 08, 2011

Onvoldoende informatie over milieu-impact Canadese teerzanden

Er is te weinig informatie om een correcte inschatting te kunnen maken van de milieu-impact van een exploitatie van de teerzanden in de Canadese provincie Alberta. Dat heeft Scott Vaughan, Canadees Commissioner of the Environment and Sustainable Development, opgemerkt in een rapport aan het Canadees parlement. De systemen om deze impact te meten, zijn volgens Vaughan onvoldoende geschikt om de federale milieu-autoriteiten toe te laten om een duidelijk beeld te creƫren over de invloed van de teerzand-projecten op de regionale ecosystemen.

"Vaughan merkt op dat de federale milieu-autoriteiten al meer dan tien jaar lang herhaaldelijke waarschuwingen hebben gelanceerd, maar voegt er aan toe dat er weinig is gedaan om de lacunes in de informatie op te vullen," voert het persbureau AFP op. "Beslissingen over de teerzanden zijn daardoor volgens Vaughan gebaseerd op onvolledige, onjuiste of onbestaande milieu-informatie." Vaughan stelde wel dat de Canadese regering nu wel een plan voor milieumonitoring heeft bekend gemaakt, maar hij stelt dat er nog geen datum is bekend gemaakt voor de lancering van het project.

Er zijn volgens Vaughan inmiddels al wel een aantal milieutrends bekend over de teerzanden. "De teerzanden behoren tot de grootste en snelstgroeiende bronnen van de uitstoot van broeikasgassen in Canada," voert hij aan. "De luchtvervuiling door de teerzanden is tijdens het voorbije decennium verdubbeld. Dat heeft nu voor de eerste keer geleid tot zure regen, die een bedreiging vormen voor de meren en wouden in het noorden van Alberta en Saskatchewan en mogelijk ook in de Northwest Territories."

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home