Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 07, 2011

Amerikaanse consumptie op laagste niveau van het jaar

De Amerikaanse consument gaf tijdens de maand september gemiddeld nog 65 dollar uit aan dagelijkse aankopen. Dat is een daling met 3 dollar tegenover de maand voordien en 9 dollar minder dan tijdens de maand juli, de piekperiode van de Amerikaanse consumentenuitgaven. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Gallup. De bestedingen zijn inmiddels teruggevallen tot de niveaus van de maanden maart en april, die ongeveer de laagste cijfers van dit jaar lieten optekenen.

De onderzoekers voegen er aan toe dat consumenten met een jaarinkomen van minstens 90.000 dollar tijdens de maand september 108 dollar per dag besteedden, tegenover 119 dollar in augustus en 128 dollar in juli. Dat is het laagste niveau sinds maart van dit jaar en nauwelijks boven het bestedingsbedrag van 102 dollar in januari, tot nu toe het dieptepunt van het jaar. In september vorig jaar gaf deze bevolkingscategorie 118 dollar per dag uit.

In de inkomenscategorie beneden de 90.000 dollar lag het bestedingsbedrag op 59 dollar. Dat betekent een status-quo tegenover de maand augustus, maar 4 dollar minder dan tijdens de maand juli. De bestedingen van de lagere en middelmatige inkomens zijn volgens Gallup nagenoeg op hetzelfde niveau gebleven sinds de maand maart. Er wordt aan toegevoegd dat de terugval geen bijzonder positief signaal betekent voor de komende eindejaarsperiode, die voor de Amerikaanse economie en de Amerikaanse retailsector bijzonder belangrijk is.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home