Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 06, 2011

Bomen nemen belangrijk deel luchtverontreiniging Londen weg

Het aanplanten van bomen kan een belangrijke bijdrage leveren om de luchtkwaliteit van Londen te verbeteren door het uitfilteren van stofdeeltjes, die schadelijk zijn voor de openbare gezondheid. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Southampton. De bomen van de Greater London Authority halen volgens het rapport elk jaar tussen 850 ton en 2.000 ton stofdeeltjes uit de lucht van de Britse hoofdstad.

Uit het onderzoek blijkt dat het aanplanten van bomen in de meest vervuilde gebieden van Londen en vooral het gebruik van een gemengde aanplanting - met onder meer sparren en eiken - de grootste bijdrage zou leveren tot het verwijderen van schadelijke luchtdeeltjes uit de lucht. "Bomen hebben zich de eigenschap aangekweekt om koolstofdioxide uit de lucht te halen, zodat het geen verbazing hoeft te wekken dat ze ook bijzonder geschikt zijn om vervuilende stoffen te verwijderen," merkt onderzoeker Gail Taylor op.

Vooral bomen die het hele jaar bladeren dragen kunnen volgens de onderzoekers een grote bijdrage leveren tot de verbetering van de luchtkwaliteit. "Het behoud van de bladeren laat hen immers toe het hele jaar stofdeeltjes te verwijderen," voert Taylor nog aan. De onderzoekers merken op dat de stofdeeltjes onder meer oorzaak zijn van astma. Het aanplanten van bomen rond onder meer scholen kan volgens hen dan ook belangrijke bijdrage leveren tot het verbeteren van de openbare gezondheid.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home