Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 05, 2011

Chinese economische spionage onaanvaardbaar geworden

De Chinese economische spionage, met inbegrip van cyberspionage, heeft een onaanvaardbaar niveau bereikt. Dat heeft Mike Rogers, voorzitter van het Amerikaanse House Intelligence Committee, gezegd tijdens een hoorzitting over cyberbedreigingen. Hij riep de Verenigde Staten en hun bondgenoten op om op te treden tegen die spionagepraktijken van China. Volgens Rogers heeft er nog nooit eerder in de geschiedenis een economische spionage op een dergelijk niveau plaats gehad.

"China heeft een massale handelsoorlog gelanceerd," voerde Mike Rogers aan. "De Chinese regering heeft een nooit eerder gezien spionageplan opgezet om commerciële gegevens en intellectuele eigendom te stelen. De Verenigde Staten en hun bondgenoten in Europa en Azië hebben de plicht om de Chinese regering met die praktijken te confronteren en te eisen dat met deze ontoelaatbare piraterij onmiddellijk wordt gestopt met het stelen."

"Rogers merkte op dat spionage zich in het verleden richtte op buitenlandse regeringen en militaire doelwitten, maar niet op een massale diefstal van intellectuele eigendom van buitenlandse concurrenten," aldus het persbureau AFP. "Er zijn talloze voorbeelden van bedrijven die moesten vaststellen dat hun netwerken werden geïnfiltreerd door Chinse cyberspionage en dat waardevolle intellectuele bedrijfseigendommen werden gestolen." Deze bekende praktijken zijn volgens Rogers slechts een topje van de ijsberg.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home