Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 05, 2011

Scotland Yard verdient 140 miljoen pond met strijd tegen cybercriminaliteit

Scotland Yard heeft de voorbije zes maanden 140 miljoen pond verdiend met de strijd tegen cybercrime. Daarmee heeft de cyberdivisie van de Britse Metropolitan Police naar eigen zeggen al een belangrijke voorsprong uitgebouwd op de doelstellingen die bij de aanvang van het project werden naar voor geschoven. Er wordt aan toegevoegd dat met die resultaten ook al 30 procent van de doelstellingen op langere periode is gerealiseerd. De Police Central e-Crime Unit bij Scotland Yard werd eerder dit jaar opgestart.

Bij de installatie van de cyberdivisie, die bestaat uit vijfentachtig speurders, werd vooropgesteld dat over een periode van vier jaar tijd een theoretische winst van 504 miljoen pond moest worden gerealiseerd. Het National Cyber Security Programma (NCSP) van de Britse ministerie van binnenlandse zaken wees een budget van 30 miljoen pond toe aan het project, dat zich op de zwaarste praktijken aan cybercriminaliteit - zoals de verspreiding van malware, denial-of-service aanvallen en internetfraude - moet toespitsen.

Bedoeling is om 21 pond aan cybercriminaliteit op te lossen voor elke pond die in het project werd geïnvesteerd. De cyberdivisie zegt inmiddels al een aantal grote gevallen van online criminaliteit opgelost te kunnen hebben, waaronder het vatten van een bende die zich gespecialiseerd had in online bankfraude. Analisten stellen dat de resultaten van de eenheid aantonen dat er belangrijke successen kunnen worden geboekt tegen cybercriminaliteit, op voorwaarde dat men de bedreiging ernstig neemt.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home