Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 04, 2011

Snel commerciële cargovluchten naar de ruimte

Binnen een periode van enkele maanden zullen commerciële operatoren cargovluchten naar de ruimte uitvoeren. Dat heeft Charles Bolden, hoofd van de Amerikaanse National Aeronautics and Space Administration (Nasa), gezegd. Bolden benadrukte dat twee bedrijven op dit ogenblik hun laatste demonstraties voor cargovluchten aan het voorbereiden zijn. Ondanks die commerciële betrokkenheid, benadrukte Bolden echter dat de overheid zijn interesse en financieel engagement in de ruimtevaart niet heeft verloren.

"Privévluchten zullen steeds belangrijker worden voor de ruimtevaart," gaf Charles Bolden aan tijdens het jaarcongres van de International Astronautical Federation. Hij voegde er aan toe dat het ruimtestation tenminste tot het einde van het decennium centraal zal staan in de bemande ruimtevaart-activiteiten van de Nasa. Aangezien het Amerikaanse spaceshuttle-programma is stopgezet, zal de privésector volgens hem dan ook cruciaal zijn voor het transport van bemanning en cargo naar het ruimtevaartstation.

Bolden voerde verder aan dat de Nasa, in samenwerking met zijn internationale partners, zal starten aan het Mars Science Laboratory. "Dat wordt uitgerust met de meest gesofisticeerde instrumenten die ooit voor de verkenning van de planeet Mars werden ontwikkeld," merkte hij op. "Het laboratorium zal fungeren als een voorloper van bemande missies naar de planeet Mars." Vladimir Popovkin, hoofd van het Russische ruimtevaartbureau, bevestigde dat de bemande vluchten naar het internationaal ruimtestation halverwege november worden hervat.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home