Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 04, 2011

Parijs laat autobestuurders elektrisch autodelen

De Franse hoofdstad Parijs heeft een project autodelen met elektrische wagens gelanceerd. Tijdens een pilootproject voor een periode van twee maand zullen bestuurders een elektrische wagen voor een periode van dertig minuten kunnen huren tegen een prijs van 4 euro tot 8 euro. Autobestuurders die echter lid worden van het Autolib-project betalen 10 euro per dag. Een jaarabonnement kost 144 euro. Naar eigen zeggen boekt Parijs met het delen van elektrische wagens een wereldprimeur.

De initiatiefnemers hopen dat Autolib zal kunnen bijdragen om de verkeersdrukte in Parijs te verminderen. Bovendien wordt gehoopt dat het project een ondersteuning van de sector van elektrische wagens zou kunnen worden. Het project doet beroep op het elektrische automodel Bluecar, die door ondernemer Vincent Bollore wordt geleverd en werd gebouwd door de Italiaanse designer Pininfarina, die vooral beroemd werd voor zijn werk voor Ferrari en Maserati.

De batterij van de wagens heeft een actieradius van 250 kilometer. Een oplaadbeurt duurt ongeveer vier uur. In eerste instantie zullen zesenzestig wagens beschikbaar worden gesteld in drieëndertig oplaadstations. Tegen het einde van volgend jaar wil Bertrand Delanoe, burgemeester van Parijs, het project echter uitbreiden tot drieduizend voertuigen en meer dan duizend oplaadstations. Autolib wil met het project ook bijdragen om bij het publiek het concept van het eigendom van een wagen vervangen door het gebruik van een wagen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home