Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, October 04, 2011

Afrika is definitief ruimtevaarttijdperk ingestapt

Steeds meer Afrikaanse landen lanceren satellieten en maken gebruik van ruimtevaarttechnologie. Dat heeft Berndt Feuerbacher, president van de International Astronautical Federation (IAF), gezegd. Feuerbacher voegde er aan toe dat zijn organisatie altijd de bedoeling heeft gehad om de ruimtevaart-expertise over zoveel mogelijk landen in de hele wereld te verspreiden. Hij riep de Afrikaanse landen tegelijkertijd op om de ruimtevaarttechnologie te gebruiken in het voordeel van de bevolking.

"Ruimtevaarttechnologie biedt een meerwaarde en voordelen aan burgers over de hele wereld," stipte Berndt Feuerbacher op tijdens het jaarcongres van de federatie, dat voor de eerste keer in Afrika werd gehouden. Feuerbacher wees onder meer naar de Nigeria, dat recent twee satellieten heeft gelanceerd met toepassingen voor onder meer bosontginning, rampenbestrijding, veiligheid en cartografie. Hij verwees ook naar Zuid-Afrika, dat twee jaar geleden een milieusatelliet lanceerde en vorig jaar een eigen ruimtevaartbureau oprichtte.

Ook landen zoals Algerije, Egypte, Kenia, Marokko en Tunesiƫ hebben volgens Feuerbacher eigen ruimtevaartinitiatieven. "Er staat dan ook een boeiende ruimtevaart-periode voor de boeg in Afrika," stipte Feueurbacher nog aan. Hij voegde er aan toe dat de ruimtevaart wereldwijd een belangrijke periode doormaakt, verwijzend naar het stopzetten van het spaceshuttle-programma en de voorstelling van een nieuwe ruimtevaartcapsule in de Verenigde Staten en de start van de bouw van een ruimtestation door China.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home