Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 05, 2011

Kans op diploma in arme buurten beduidend lager

Kinderen die in arme buurten opgroeien, hebben beduidend minder kans om een diploma te halen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan en de University of Wisconsin. Er wordt aan toegevoegd dat de kansen op een diploma verkleinen naarmate de jongeren langer in de achtergestelde buurten blijven leven. Er wordt wel opgemerkt dat die omgeving een grotere impact heeft op zwarte jongeren dan op hun blanke leeftijdsgenoten.

"In vergelijking met welvarende wijken, daalt de kans op een diploma middelbaar onderwijs in een buurt met hoge niveaus van armoede en werkloosheid voor zwarte jongeren van 96 procent naar 76 procent," merken de onderzoekers op. "Er is ook een impact op blanke kinderen, maar daar daalt de kans op een diploma slechts van 95 procent naar 87 procent." De onderzoekers stellen dat wijken met grote armoede op zwarte kinderen een andere impact heeft dan op blanke kinderen.

"Zwarte kinderen hebben zeven keer meer kans dan blanke kinderen om voor langere tijd in de 20 procent meest armoedige buurten van de Verenigde Staten te leven," wordt er opgemerkt. De onderzoekers stellen dat een langdurige blootstelling aan een achtergestelde buurt een grotere negatieve impact heeft op de schoolverwachtingen dan uit eerdere studies is gebleken. Er moeten volgens de onderzoekers dan ook gerichte acties worden ondernomen om de toestand in die wijken te verbeteren.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home