Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, October 06, 2011

Eén op zes Amerikanen heeft geen voedselzekerheid

Door de recessie en het huidige moeilijke economische herstel werden in de Verenigde Staten vorig jaar 48,8 miljoen gezinnen geteld die met een voedselonzekerheid werden geconfronteerd. Dat betekent een stijging met 30 procent tegenover vier jaar geleden, voor het uitbreken van de economische crisis. Dat blijkt uit een onderzoek van de Brandeis University. De cijfers geven volgens de onderzoekers aan dat op dit ogenblik 16,1 procent van de Amerikaanse bevolking geen zekerheid op toegang tot voedsel heeft.

De onderzoekers merken op dat honger in de Verenigde Staten, in tegenstelling tot ontwikkelingslanden, niet zichtbaar is. "Dat heeft te maken met het nationaal voedselprogramma, dat vele gezinnen helpt om aan hun basisvoeding te komen," wordt er aangevoerd. "Ondanks de uitbreiding van die voorzieningen moeten toch nog altijd veel gezinnen de keuze maken tussen een maaltijd en andere noodzakelijke behoeften, zoals verwarming, elektriciteit, huur of medische verzorging."

De onderzoekers stellen daarbij dat bijna 50 procent van de begunstigden van hulppakketten toegeeft een keuze te moeten maken tussen voeding en verwarming, terwijl 40 procent een keuze moest maken tussen voeding en woninghuur of de afbetaling van de hypotheek. Tenslotte moest ook meer dan één derde een keuze maken tussen voeding en medische verzorging. Er wordt aan toegevoegd dat honger de Amerikaanse economie minstens 167,5 miljard dollar kost aan verloren productiviteit, openbaar onderwijs, gezondheidszorg en liefdadigheid.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home