Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, October 05, 2011

Diploma grootste garantie op vermijden recidivisme

Educatieve programma's in de gevangenissen kunnen het recidivisme gevoelig terugschroeven. Dat is de conclusie van een rapport van een wetenschapper aan de University of Missouri. Tewerkstelling levert volgens de onderzoeker de grootste waarschijnlijkheid op dat een terugkeer naar de gevangenis kan worden vermeden. Het behalen van een diploma middelbaar onderwijs en een voltijdse betrekking zou het recidivisme met 33 procent terugschroeven.

In de Verenigde Staten verblijft 1 procent van de bevolking in de gevangenis. Daarvan zal 67 procent later als recidivist terugkeren. "Het opzetten van een educatief programma en ondersteuning voor het vinden van een baan na het uitzitten van de gevangenisstraf is de beste strategie om het recidivisme gevoelig terug te schroeven," merkt Jake Cronin, beleidsanalist bij het Institute of Public Policy van de Truman School of Public Affairs aan de University of Missouri, echter op.

"Personen die tijdens het uitzitten van hun straf een diploma middelbaar onderwijs hebben gehaald, hebben een veel grotere kans om voltijds werk te vinden dan gevangenen die geen opleiding hebben genoten," aldus Cronin. "Aangezien tewerkstelling de belangrijkste factor is om recidivisme te voorkomen, is het verwerven van een diploma cruciaal om de kans te verkleinen dat de betrokkene ooit weer teruggestuurd zal worden naar de gevangenis."

Cronin voegt er aan toe dat educatieve projecten een belangrijke kostenbesparing kunnen betekenen voor de overheid. "Educatieve programma's die het recidivisme terugschroeven, leveren een staat zoals Maryland 24 miljoen dollar per jaar op," voert hij aan. "Dat is twee keer zoveel dan in de programma's werd geïnvesteerd."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home