Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 07, 2011

Nasa begint nieuwe astronauten-opleiding

De Amerikaanse National Aeronautics and Space Administration (Nasa) start een nieuwe opleiding voor astronauten. Hoewel de vooruitzichten voor een daadwerkelijke ruimtemissie op dit ogenblik relatief beperkt blijven, is het volgens Nasa-topman Charles Bolden noodzakelijk dat de Amerikaanse ruimtevaartsector een groep getraind personeel ter beschikking heeft voor toekomstige opdrachten naar het International Space Station (ISS) en de verdere ruimte. Op dit ogenblik heeft de Nasa 88 actieve astronauten in dienst. De nieuwe opleidingen zouden over twee jaar van start gaan.

Sinds de eerste bemande ruimtevlucht vijftig jaar geleden heeft de Nasa in totaal 330 astronauten aangeworven. "Het is echter niet waarschijnlijk dat de nieuwe lichting snel een nieuwe ruimtemissie zal aangeboden krijgen," merkt het magazine The Register op. "De Amerikaanse regering heeft immers zware besparingen in het ruimtevaart-programma doorgevoerd. Zonder belangrijke financiële injecties zijn missies naar verdere ruimtebestemmingen, zoals de planeet Mars, wellicht de eerste twintig jaar niet realistisch. Zelfs maanreizen zouden eventueel kunnen worden geschrapt."

Het is volgens The Register mogelijk dat de nieuwe lichting van astronauten mogelijk niet verder zal kunnen reizen dan het International Space Station. "Bovendien zijn frequente bezoeken niet vanzelfsprekend," wordt er aan toegevoegd. "Het ruimtestation is immers de enige werkplek voor nagenoeg alle astronauten van de wereld. Met een bemanning van zes personen en een verblijfsduur van vier tot zes maanden, mag elke astronaut verwachten slechts één keer in een decennium een ruimtereis te maken."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home