Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, October 07, 2011

Conservatief heeft scherp gelaat met zuinige glimlach

Politici van de Britse Labour-partij hebben een bredere glimlach en een ronder en zachter gelaat dan hun conservatieve tegenhangers. Dat blijkt volgens onderzoekers van de University of London en het University College London uit percepties van de Britse bevolking. Er wordt aan toegevoegd dat de Britse kiezers er ook vanuit gaan dat conservatieve politici een langere neusbrug hebben en onder de wenkbrauwen een donker gebied vertonen.

"Het publiek heeft nog altijd een ingebouwd beeld over politici," merken de onderzoekers op. "Men mag niet de fout begaan om zijn stem uit te brengen op basis van het uiterlijk van de politicus, maar het publiek slaat mentale beelden op van zijn verwachtingen over politici. Dat leidt tot de vraag in hoeverre de onderliggende interpretatie van dat verwachte uiterlijk een invloed heeft op de keuze die uiteindelijk bij een verkiezing wordt gemaakt."

De proefpersonen bleken bij het bekijken van negentig backbenchers uit het Britse parlement niet in staat te zijn om de juiste partij op de verschillende gezichten te kleven. De antwoorden werden echter wel gebruikt om een gecomputeriseerde karikatuur te creƫren van de perfecte vertegenwoordiger van beide partijen. Die karikaturen bleken door een grote meerderheid van een andere groep proefpersonen echter wel correct ingeschat te kunnen worden.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home