Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, October 29, 2011

Amerikaanse voedselbevoorrading is complete ramp

Rekening houdend met de impact op de volksgezondheid, moet de Amerikaanse voedselbevoorrading als een complete ramp worden bestempeld. Dat zegt Walter Willett, voorzitter van het departement voeding aan de Harvard School of Public Health. Hij stelt dat het onzinnig is om belastinggelden te gebruiken om mensen uit de lagere inkomensklasse te stimuleren om junkfood en ongezonde frisdranken te consumeren en tegelijkertijd geld te investeren in projecten om obesitas te bestrijden.

Het Amerikaanse Supplement Nutrition Assistance Program stelt voedselbonnen ter beschikking van inkomens met een lager inkomen. "Die worden echter vooral besteed aan frisdranken en junkfood," merkt Walter Willett op. "Aan de ene zijde schrijft de overheid voor miljarden dollars cheques uit voor ongezonde voeding, terwijl anderzijds miljarden dollars worden besteed aan campagnes tegen obesitas te financieren. Dat is een compleet waanzinnige situatie."

Het Amerikaanse ministerie van landbouw stelde onlangs tegenover het stadsbestuur van New York onmogelijk te kunnen beletten dat met de voedselbonnen ongezonde voeding werd gekocht. "Dat strookt niet met de werkelijkheid," zegt Willett. "Dat kan perfect geregeld worden. Men doet het wel voor alcoholische dranken." David Ludwig, professor pediatrie aan de Harvard Medical School, benadrukt dat de overheid vooral de reclame en marketing voor jongeren moet aanpakken.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home