Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 03, 2011

Rusland investeert 82 miljoen dollar in natuurreservaten

De Russische overheid heeft voor de volgende drie jaar een budget van 2,4 miljard roebel gereserveerd voor het behoud van natuurreservaten. Dat komt overeen met een bedrag van 82 miljoen dollar. Dat heeft Yury Trutnev, Russisch minister van natuurlijke rijkdommen, bekend gemaakt. Een gedeelte van de financiële middelen zal worden geïnvesteerd in communicatie-systemen die de parkbewakers moet beschermen tegen stropers.

Trutnev benadrukte dat meer dan tweehonderd beschermde regio's werden bekeken. Daarbij werden twaalf gebieden aangeduid die de volgende drie jaar prioriteit zullen genieten. "Een groot gedeelte van die gebieden is slechts minimaal ontwikkeld en de toegangsmogelijkheden voor het publiek zijn heel beperkt," voert de Russische krant The Moscow Times aan. De investeringen gaan onder meer naar de natuurparken Baikolo-Lensky en Baikalsky aan de boorden van het Baikal-meer, het Vrangel-eiland tussen de Oost-Siberische Zee en de Chukchi Zee en het Kaukasus-natuurreservaat.

De projecten vormen volgens Trutnev het grootste milieu-project uit de Russische geschiedenis. De minister voegde er aan toe van plan te zijn om ongeveer 180 museum en 98 recreatiegebieden te creëren, naast de ontwikkeling van 290 toeristische routes in natuurgebieden. Bedoeling is om over twee jaar 12 miljoen toeristen te kunnen aantrekken. Dat zou een verdubbeling betekenen van het huidige niveau. Trutnev stelde ook nog dat de toegangsprijzen tot een minimum beperkt zullen blijven, zodat ook lage inkomens kunnen profiteren van het aanbod.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home