Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 02, 2011

ICBC Bank meest waardevolle Chinese bedrijf

De Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) is het meest waardevolle Chinese merk. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau GMI en de denktank Hurun Research Institute. De merkwaarde van de financiële instelling wordt geraamd op 43,6 miljard dollar. Op de tweede plaats staat de mobiele operator China Mobile met een waarde van 42,2 miljard dollar. De ranglijst wordt gedomineerd door financiële diensten, telecom en internet.

"De onderzoekers merken op dat ICBC zich onder meer heeft gericht op de uitbouw van een kantorennetwerk in ontwikkelende landelijke regio's en het optimaliseren van online activiteiten," voert het magazine Advertising Age op. "Bovendien werden eerder dit jaar applicaties voor de iPhone en iPad gelanceerd, samen met mogelijkheden voor tekstberichten en online klantendiensten. Bij China Mobile wordt erop gewezen dat de mobiele operatoren inmiddels meer dan 600 miljoen abonnees telt." De voorbije vijf jaar was China Mobile onafgebroken het meest waardevolle Chinese merk.

Op de derde plaats in de rangschikking staat de financiële groep China Construction Bank met een waarde van 35,9 miljard dollar, gevolgd door het internetbedrijf Baidu (24,4 miljard dollar), de internetbedrijven Bank of China (22,4 miljard dollar) en China Life (15,6 miljard dollar) en het instant messagingbedrijf QQ (11,8 miljard dollar). De onderzoekers noemen vooral de terreinwinst van de Chinese internetbedrijven een belangrijke evolutie.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home