Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 01, 2011

Europees sportbeleid heeft meer financiële middelen nodig

Indien het sportbeleid van de Europese Unie een optimale efficiëntie wil realiseren, moeten de investeringen drastisch worden opgeschroefd. Dat is de conclusie van een rapport van de onderzoeksbureaus Economisti Associati en Ipsos-Mori. De Europese Commissie zal pas tijdens de herfst een beslissing nemen over het toekomstige sportbudget. Op dit ogenblik wordt gewerkt met een budget van 25,5 miljoen euro over een periode van drie jaar, maar dat bedrag moet volgens het rapport opgedreven worden tot minstens 20 miljoen euro per jaar.

"In het rapport wordt opgemerkt dat transnationale projecten het grootste potentieel hebben om de doelstellingen van het Europese sportbeleid te realiseren," merkt het webmagazine Euractiv op. "Ongeveer 75 procent van het beschikbare budget zou dan ook in die transnationale sector moeten worden geïnvesteerd." Daarbij wordt gewezen op initiatieven om het Europese beleid op het gebied van sport te promoten, maar ook op bijdragen aan competities zoals de Youth Olympics of de Special Olympics.

Een woordvoerder van Androulla Vassiliou, Europees Commissaris voor sport, stelde wel dat het voorbereiden van een sportprogramma werd bemoeilijk door de vraag hoeveel budgetten er voor de sector in de toekomst beschikbaar zouden kunnen worden gemaakt, aangezien de financiële problemen van verscheidene lidstaten tot druk hebben geleid om de budgetten voor de Europese Commissie terug te schroeven. In het huidige Europees beleid is geen specifiek budget voor sport gegarandeerd.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home