Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, August 31, 2011

Regeringen moeten verantwoordelijkheid nemen in obesitas-epidemie

Het wereldwijde obesitas-probleem maakt een totaal nieuwe aanpak noodzakelijk, met inbegrip van een ingrijpen van de overheid. Dat is de conclusie van een studie van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention. Indien de huidige trend zich verder doortrekt, zal over twintig jaar volgens de bezoekers immers de helft van de volwassen Amerikanen aan obesitas lijden. Dat zou op het gebied van medische kosten volgens de onderzoekers een extra uitgave vergen van een bedrag tussen 48 miljard dollar en 66 miljard dollar per jaar.

"Persoonlijke verantwoordelijkheid is belangrijk om obesitas te bestrijden, maar een ingrijpen van de overheid om de bevolking aan te zetten tot gezonde eetgewoontes, zoals een belasting op ongezonde voeding en een subsidies voor gezonde producten, lijkt absoluut noodzakelijk om de gewenste resultaten te bereiken," voeren de onderzoekers aan. Op dit ogenblik lijdt één derde van de Amerikanen aan obesitas, terwijl nog eens een derde geconfronteerd wordt met overgewicht. Er moet volgens de onderzoekers ook ingegrepen worden in de marketing van voeding.

"Er moet wereldwijd een volgehouden inspanning worden geleverd om obesitas te op te volgen, te voorkomen en te controleren," wordt er opgemerkt. "Regeringen zijn de meest belangrijke actoren om de obesitas-epidemie om te keren. De bescherming en promotie van het openbare goed, met inbegrip van de volksgezondheid, is immers een kernverantwoordelijkheid van het beleid. Er wordt echter aan toegevoegd dat ook de industrie zelf zijn verantwoordelijkheid moet nemen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home