Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, August 30, 2011

Bahrein nieuwe klant voor Russische militaire industrie

Rusland heeft voor de eerste keer wapens verkocht aan Bahrein, nadat Groot-Brittannië en Frankrijk een exportverbod van militair materiaal naar het Arabische koninkrijk hebben geschorst. Volgens een woordvoerder bij het Russische ministerie van defensie werden voor tientallen miljoenen dollars Kalashnikovs met granaatlanceerders en munitie aan Bahrein verkocht. De Russische wapenexporteur Rosoboronexport zou al hebben aangegeven om meer zaken te willen doen met Bahrein.

"In februari van dit jaar blokkeerden Frankrijk en Groot-Brittannië exportvergunningen voor militair materiaal dat gebruikt zou kunnen worden tegen de protestbeweging in Bahrein, nadat tijdens rellen verscheidene burgers door het leger waren gedood," merkt de krant The Moscow Times op. "Een woordvoerder van de regering van Bahrein geeft aan dat de banden tussen zijn land en Rusland hechter zijn geworden. Hij voegt er aan toe dat Bahrein zowel op het gebied van handel als technische diensten met Rusland wil samenwerken. Lichte wapens vormen één van de betrokken sectoren."

Anatoly Isaikin, chief executive van Rosoboronexport, gaf eerder al toe dat Bahrein een nieuwe klant voor Russisch militair materiaal is geworden. Het bedrijf voegde er aan toe dat het partnership in de regio een mogelijk tegengewicht kan helpen vormen tegen de monarchieën die door de Verenigde Staten worden ondersteund. Volgens Rosoboronexport is er vooral interesse in luchtafweer-systemen, vliegtuiguitrusting en bewapening voor grondtroepen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home