Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, August 29, 2011

Zuiniger benzinemotoren rem op populariteit elektrische wagen

De groeiende populariteit van hybride en elektrische wagens wordt afgeremd door de belangrijke verbeteringen die worden gerealiseerd in het energieverbruik van motoren op fossiele brandstoffen. Dat zegt Mike Omotoso, analist bij consulent JD Power. Omotoso merkt daarbij op dat er inmiddels een brede waaier van wagens zijn die een energiebesparing van 10 kilometer per liter opleveren, maar slechts 15.000 dollar tot 20.000 dollar kosten, terwijl elektrische auto's een aankoopprijs tussen 33.000 dollar en 40.000 dollar hebben.

"De moeilijke economische omstandigheden zorgen er bovendien voor dat de consument voor de goedkoopste oplossing kiest," voert Omototo aan tegenover het persbureau AFP. Die overweging maakt het volgens Luke Tonachel, transportanalist bij de Amerikaanse National Resource Defense Council, belangrijk dat de brandstof-efficiëntie over de hele portfolio wordt toegepast. Elektrische wagens vormen volgens Tonachel dan ook één van een brede reeks technologieën die het autoverkeer milieuvriendelijker en energie-efficiënter moeten maken.

De Amerikaanse president Barack Obama maakte onlangs bekend dat strengere normen de Amerikaanse olieconsumptie binnen twintig jaar met drie miljoen vaten per dag moeten hebben teruggedrongen. Dat zou ook de uitstoot van broeikasgassen met 550 miljoen ton per jaar moeten terugschroeven. Volgens JD Power zullen dit jaar in de Verenigde Staten dit jaar 12.000 elektrische wagens worden verkocht. De totale verkoop op de Amerikaanse automarkt bedraagt minstens 12 miljoen exemplaren per jaar.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home