Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, August 29, 2011

Computerwetenschap moet in basisagenda onderwijs

Het Britse onderwijssysteem hecht onvoldoende aandacht aan het belang van computerwetenschappen. Dat belet Groot-Brittannië om een belangrijke rol te spelen in het digitale tijdperk. Dat heeft Eric Schmidt, voorzitter van het Amerikaanse internetbedrijf Google, gezegd tijdens een congres over televisie in Edinburgh. Door in het onderwijssysteem een scheiding te maken tussen creatieve sectoren en wetenschappen dreigt Groot-Brittannië volgens Schmidt een grote geschiedenis op computer-gebied weg te gooien.

"Eric Schmidt merkte op dat Groot-Brittannië de thuishaven van een grote reeks media-gebonden uitvindingen," meldt het persbureau AFP. "Schmidt wees erop dat in Groot-Brittannië onder meer de fotografie werd ontdekt, maar ook zowel het concept als de praktische toepassing van de computers heeft volgens de topman van Google een Britse origine. Daarentegen stelde hij dat op dit ogenblik echter geen enkele Britse partij nog leidinggevend is in deze sectoren."

Schmidt stelde op het Edinburgh International Television Festival, georganiseerd door Media Guardian, geschokt te zijn dat computerwetenschappen niet tot het basispakket van het Britse onderwijs behoren. "Het Britse informatica-onderwijs is toegespitst op het gebruik van software, maar biedt geen enkel inzicht in de creatie van de technologie," voerde hij aan. Eric Schmidt was de eerste buitenstaander in de geschiedenis die de openingsrede op het festival heeft mogen houden.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home