Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, August 29, 2011

Internet creëert revolutie binnen de landbouw

Het internet krijgt een steeds belangrijker plaats in de landbouwindustrie. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse ministerie van landbouw. Daarbij wordt opgemerkt dat het Amerikaanse landbouwbedrijven met een internetverbindingen het voorbije decennium nagenoeg met één vijfde is toegenomen. Op dit ogenblik zouden meer dan de helft van de Amerikaanse landbouwbedrijven gekoppeld zijn aan het internet. Bij de landbouwbedrijven met een omzet van meer dan 250.000 dollar per jaar stijgt dat tot meer dan 70 procent.

"De landbouwsector blijft op het gebied van internet nog wel achter op de gemiddelde bevolking," voert het persbureau Associated Press aan. "Nagenoeg 80 procent van de Amerikaanse gezinnen is immers aangesloten op het internet. De goedkopere prijs van online apparaten en de toenemende mobiliteit van de technologie heeft de interesse vanuit de landbouwsector gevoelig doen toenemen." Het internet wordt daarbij ingeschakeld voor het versnellen van de taken, de verbetering van landbouwtechnieken en de verkoop van producten en contacten met klanten en retailers.

"Ook voor administratieve verplichtingen maakt de landbouw steeds vaker gebruik van het internet," stipt Associated Press nog aan. "Landbouwers merken op dat ze door het internet in real-time de beschikking krijgen over alle noodzakelijke informatie. Gesteld wordt dat het internet een revolutie in de landbouw heeft veroorzaakt." Onder meer wordt gewezen op online weersvoorspellingen en informatie over ziektebestrijding, waarbij onmiddellijk advies kan worden ingewonnen over de behandeling van oogsten.

De landbouwers merken op door het internet ook rechtstreeks aan klanten te kunnen verkopen, waardoor de marges van tussenpersonen wegvallen en zelfs bij lagere prijzen rendabeler kan worden gewerkt. Er wordt aan toegevoegd dat het internet voor vele kleine landbouwbedrijven de enige overlevingskans betekent. Het gebrek aan snel internet in landelijke gebieden betekent volgens de betrokkenen wel een rem op de mogelijkheden die kunnen worden geboden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home