Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, August 29, 2011

Griekse zonneparken willen energie leveren aan Duitsland

Griekenland heeft plannen om 20.000 hectaren zonneparken te ontwikkelen om hernieuwbare energie te exporteren naar Duitsland. Dat blijkt uit een rapport dat de Griekse minister van leefmilieu George Papaconstantinou heeft besproken met de Duitse onderminister van economie Stefan Kapferer. Volgens het rapport zou het project in Griekenland 60.000 banen moeten kunnen creƫren. Met de aanleg van de zonneparken zou een bedrag van 20 miljard euro zijn gemoeid.

"Nadat de regering van bondskanselier Angela Merkel beslist heeft om over een periode van elf jaar de zeventien Duitse kerncentrales stil te leggen, is Duitsland op zoek naar alternatieve energiebronnen," voert het persbureau AFP aan. "De Griekse minister van leefmilieu benadrukte dat er vanuit Duitsland grote interesse is voor investeringen in duurzame energie." De Griekse regering zou al met buitenlandse banken onderhandelen om het initiatief, dat de naam Project Helios heeft meegekregen, te financieren.

Minister Papaconstantinou benadrukte dat Project Helios een looptijd van twintig tot vijfentwintig jaar voor ogen heeft. "Dat garandeert investeerders een bevredigende return," merkt hij op. Papaconstantinou kondigde in januari de plannen aan om in de uitgeputte bruinkool-mijnen in de omgeving van de stad Kozani het grootste zonnepark van de wereld te willen aanleggen. Het Griekse staatsbedrijf Public Power Corporation maakte bekend dat er een internationale tender voor buitenlandse kandidaat-investeerders zal worden uitgeschreven.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home