Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, August 30, 2011

Britse bierconsumptie lijdt onder hoog belastingsniveau

De toenemende belastingen leiden tot een stagnatie in de Britse alcoholconsumptie. Dat zegt de British Beer & Pub Association (BBPA). Uit cijfers van de sectororganisatie blijkt dat de gemiddelde Britse consument jaarlijks 8,4 liter alcohol verbruikt. Dat betekent een status-quo tegenover vorig jaar. Het consumptieniveau ligt volgens de organisatie op dit ogenblik 11 procent lager dan zeven jaar geleden, toen de daling van de consumptie zich heeft ingezet.

Vorig jaar kende de Britse gemiddelde alcohol-consumptie weliswaar een groei met 0,6 procent, maar het verbruik blijft volgens de British Beer & Pub Association op het laagste niveau in tien jaar. "De voorbije drie jaar zijn bijzonder schadelijk geweest voor de Britse brouwers," merkt een woordvoerder van de sectororganisatie op tegenover het webmagazine Beverage Daily. "De bierproductie wordt geconfronteerd met een belangrijke volumedaling op langere termijn."

"De dalende bierconsumptie is de belangrijkste reden geweest voor de golf van brouwerij-sluitingen de voorbije jaren, ondanks de belangrijke inspanningen op het gebied van innovatie en de intrede van nieuwe producenten," wordt er opgemerkt. "Groot-Brittannië kent één van de laagste bierconsumptie-niveaus van heel Europa en loopt ver achter op de grootste consumenten Tsjechië, Roemenië en Oostenrijk. Groot-Brittannië heeft dan ook de tweede zwaarste belasting op alcohol van heel Europa. Alleen Finland heeft nog een hoger belastingsniveau."

Er wordt aan toegevoegd dat de belasting op alcohol in Groot-Brittannië inmiddels acht keer hoger ligt dan in Frankrijk en elf keer hoger dan in Duitsland. Om de bierconsumptie opnieuw op te drijven, zouden de producenten volgens de sectororganisatie specifieke verbruikerscategorieën, zoals vrouwen, moeten proberen te bereiken. "Ook moet de Britse overheid ertoe aangezet worden om de belastingverhoging tot de indexstijging beperkt te houden," wordt er opgemerkt. "De voorbije drie jaar zijn de Britse belastingen op bier met 35 procent gestegen."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home