Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, August 30, 2011

Roemenië uitgesloten van handel in uitstootrechten

Het United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) heeft Roemenië uitgesloten van de handel in emissierechten. Opgemerkt wordt dat er onregelmatigheden werden vastgesteld in de rapportage over de uitstoot van Roemeense broeikasgassen. Er wordt aan toegevoegd dat de registratie van de Roemeense uitstoot-projecten teveel onnauwkeurigheden vertoont. Analisten bij de organisatie Point Carbon stellen dat het onmogelijk is uit te maken of de Roemeense projecten wel iets hebben opgeleverd.

"Misschien zullen de sancties leiden tot een grotere transparantie in de informatie," aldus een woordvoerder van Point Carbon tegenover het webmagazine Euractiv. In december vorig jaar had de Roemeense regering voor de verkoop van 300 miljoen uitstootrechten een bedrag van 1,5 miljard euro te kunnen ontvangen. Door de sanctie wordt het land echter met onmiddellijke ingang geschrapt uit de handel van uitstootrechten onder het Kyoto-protocol, tot er een aanvaardbaar systeem voor de meting van emissies wordt geïmplementeerd.

"De Roemeense premier Emil Boc kondigde aan dat het hoofd van het nationale milieubeschermingsagentschap zou worden ontslagen," merkt Euractiv op. "Broc vroeg verder dat de maatregelen het land zouden toelaten om de handel in de uitstootrechten over zes maanden opnieuw op te starten. Het Roemeense ministerie van milieu beloofde dat een herwerkte versie van zijn emissie-rapport zal worden overgemaakt aan de bevoegde instanties." Eerder werd ook Oekraïne uitgesloten van de handel in emissierechten.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home