Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, August 30, 2011

Elektrische motorfiets haalt meer dan 200 mijl per uur

Op het zoutmeer van Bonneville in de Verenigde Staten is een nieuw snelheidsrecord voor een elektrische motorfiets gevestigd. De Lightining Motorcycles SuperBike realiseerde er onlangs een recordsnelheid van 215,96 mijl per uur. Tot nu toe was er geen enkele elektrische motorfiets in geslaagd om een snelheid van meer dan 200 mijl per uur te halen. Lightning Motorcycles brak met dat resultaat ook zijn eigen record van 173 mijl per uur, dat vorig jaar werd gevestigd.

De Superbike van Lightning Motorcycles heeft op de autostrade een actieradius van meer dan 100 mijl. Op een gemengd traject kan op een volle batterij een afstand van 150 mijl worden afgelegd. De kostprijs van de elektrische motorfiets bedraagt 38.888 dollar. Het bedrijf, opgericht door Richard Hatfield, zegt te willen aantonen dat de technologie van elektrische motorfietsen de vergelijking met de traditionele modellen zonder problemen kan doorstaan.

De Superbike werd tijdens de recordpoging bestuurd door Paul Thede, eigenaar van Race Technology Trade. Thede haalde een ingenieursgraad mechanica aan de California Polytechnic University en ontwikkelde het ophangingssysteem van het recordmodel. De rit was volgens Thede niet in eerste instantie bedoeld om een nieuw snelheidsrecord te vestigen, maar om aan te tonen dat duurzame technologieën belangrijke vorderingen maken.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home