Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, August 31, 2011

Gezondheid Britse rivieren op hoogste niveau in twee decennia

De gezondheid van de Britse rivieren heeft zijn hoogste peil in meer dan twintig jaar bereikt. Dat is de conclusie van een rapport van het departement Land and Water van het Britse Environment Agency. Opgemerkt wordt dat een aantal rivieren die in het verleden door vervuiling compleet dood leken, opnieuw vol vis blijken te zitten. De grootste vooruitgang zou zijn geboekt in de Taff-rivier in Zuid-Wales, die ooit zwart zag van het stof van de steenkoolontginning, maar nu een centrum van grote viswedstrijden is geworden.

"De verbetering van het Britse rivierenbestand is ongetwijfeld te danken aan duizenden projecten rond de verbetering van lokale biotopen en de strengere reglementering van de vervuilende industrieën," aldus Ian Baker, hoofd van het departement Land and Water, tegenover het persbureau AFP. "De inspanningen die werden geleverd in samenwerking met landbouwers, ondernemingen en waterbedrijven om minder water af te takken, de vervuiling terug te dringen en de waterkwaliteit te verbeteren, leveren duidelijk hun resultaten op."

Baker merkt op dat voor de eerste keer sinds de industriële revolutie een stijging van het aantal otters, zalmen en andere diersoorten rond de Britse waterwegen kan worden opgemerkt. In de top tien van de verbeterde biotopen staat onder meer ook de Wandle-rivier in het zuidwesten van Londen. In de jaren zestig kreeg die rivier een statuut van open riool, maar is inmiddels één van de beste stedelijke visgebieden van Groot-Brittannië geworden.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home