Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, August 31, 2011

Goud voor Amerikanen beste belegging op lange termijn

Goud is volgens 34 procent van de Amerikaanse consumenten de beste belegging op lange termijn. Dat is de conclusie van een enquête van het onderzoeksbureau Gallup. Vastgoed staat op 19 procent op de tweede plaats, gevolgd door door aandelen (17 procent), spaarrekeningen (14 procent) en obligaties (10 procent). De onderzoekers voegen er aan toe dat goud door alle bevolkingscategorieën als de beste belegging op lange termijn wordt genoemd, maar vooral bij mannen, senioren, de middelste inkomensklasse en de republikeinen hogere scores worden opgetekend.

Gallup merkt op dat vooral in periodes van economische en politieke onrust naar goud wordt gewezen als een veilige belegging. Er wordt aan toegevoegd dat er de voorbije jaren een groeiende vraag naar goud werd opgetekend omdat de bankwereld door een zware financiële crisis is gegaan. "Dat betekent echter wel dat het goud op een zeepbel zou dreigen af te stevenen," wordt er aan toegevoegd. Het voorbije decennium beconcurreerden vastgoed, spaarrekeningen en aandelen voor de eerste eerste plaats, maar toen werden door Gallup geen vragen gesteld over aandelen.

De onderzoekers stellen dat het vertrouwen van de Amerikaanse bevolking in vastgoed de jongste jaren een gevoelige klap heeft gekregen door de instorting van de Amerikaanse immobiliënmarkt. Uit het onderzoek blijkt echter dat vrouwen en de hogere inkomensklasse van alle bevolkingscategorieën nog het meeste vertrouwen hebben in vastgoed als belegging op lange termijn. Bij de lagere inkomensklasse wordt goud in eerste instantie gevolgd door spaarrekeningen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home