Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 01, 2011

Langer levende vrouw kent geen grotere gezondheid

In Europa leven vrouwen langer dan mannen, dankzij een aantal voordelen in biologische aanleg en gedrag, maar dat betekent niet dat ze gezonder ouder worden. Dat is de conclusie van een onderzoek van een rapport van de European Society of Cardiology. Er wordt aan toegevoegd dat het stijgend gebruik van tabak en alcohol door Europese vrouwen er bovendien toe leidt dat de kloof in de levensverwachting kleiner wordt.

Uit het onderzoek blijkt dat in de Europese Unie twee jaar geleden 2,146 miljoen mannen zijn gestorven. Bij de vrouwen werden 2,418 miljoen overlijdens geteld. Vrouwen overlijden echter wel op een latere leeftijd dan mannen. Europese vrouwen hebben nu een levensverwachting van 82,4 jaar, terwijl een Europese man mag verwachten 76,4 jaar oud te worden. Er zijn per land echter wel belangrijke verschillen. In Bulgarije bedraagt de levensverwachting voor vrouwen 77 jaar, tegenover 84,8 jaar in Frankrijk. Voor mannen gaat het daarbij om 66,3 jaar in Litouwen en 80 jaar in IJsland.

De onderzoekers merken verder op dat de genderkloof in alle lidstaten van de Europese Unie kan worden opgemerkt, met een minimum van 3,3 jaar in IJsland en een maximum van 11,3 jaar in Litouwen. Er wordt echter aan toegevoegd dat een man bij de geboorte mag verwachten 85 procent van zijn levensloop gezond te kunnen doorbrengen. Bij vrouwen is dat echter slechts 80 procent. Dat betekent dat vrouwen een groter gedeelte van hun latere leven met gezondheidsproblemen dreigen geconfronteerd te worden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home