Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, September 01, 2011

Ecologie moet deel uitmaken van economische groei

Indicatoren voor economische groei zouden ook rekening moeten houden met maatschappelijke vooruitgang en het gebruik van natuurlijke bronnen. Dat hebben een groep nonprofit-organisaties en institutionele leiders gezegd tijdens het forum 'One People, One Planet' in Louvain-la-Neuve. Vertegenwoordigers van de European Investment Bank gaven er toe er nog altijd niet in geslaagd te zijn de volledige ecologische voetafdruk van de instelling te meten.

"Er werd tijdens het forum opgemerkt dat het beleid naast financiële en economische indicatoren ook ecologische overwegingen zouden moeten in rekening brengen bij de berekening van economische groei," aldus het webmagazine Euractiv. "Daarbij werd opgemerkt dat er verder moet gekeken worden dan het bruto binnenlands product." Tony Long, Europees directeur van het World Wildlife Fund (WWF), hekelde daarbij een gebrek aan debat rond de prioriteiten van de bestedingen van de Europese Unie, die volgens hem meer zouden moeten gericht zijn op een duurzame agenda.

Philippe Maystadt, president van de European Investment Bank, bekritiseerde de greep van de financiële wereld op de reële economie en gaf ook toe dat de economie te weinig rekening houdt met het leefmilieu. Hij merkte op dat de rechtstreekse ecologische voetafdruk van de instelling inmiddels wordt gemeten, maar hij gaf toe dat er bij de milieu-impact van de ondersteunde projecten moet afgerekend worden met een aantal methodologische problemen. Tony Long stelde echter dat de instelling bijzonder traag reageert.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home