Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 02, 2011

Manchester United realiseert financiële recordresultaten

De Engelse voetbalclub Manchester United heeft tijdens het voorbije boekjaar een operationele winst gerealiseerd van 110,9 miljoen pond. De omzet bedroeg 334,1 miljoen pond. Dat betekent een stijging met 45 miljoen pond tegenover het boekjaar voordien. De nettowinst bedroeg 29,7 miljoen pond, tegenover een verlies van 15 miljoen pond het boekjaar voordien. Er wordt aan toegevoegd dat de drie grote divisies van het Engelse voetbalbedrijf een groei lieten optekenen.

De commerciële inkomsten van de Engelse club stegen met 81,4 miljoen pond tot 103,4 miljoen pond. Die groei was onder meer te danken aan de shirtsponsoring met Aon, die een bedrag van 80 miljoen pond opleverde. Door recente overeenkomsten zoals de overeenkomst met DHL voor het trainingscomplex voor een bedrag van 40 miljoen zullen die commerciële inkomsten in de toekomst wellicht nog gevoelig oplopen.

Het boekjaar voordien had Red Football, de moederholding van de Amerikaanse eigenaar Glazer, nog een verlies van 108,9 miljoen pond geleden. Daarin zat een eenmalige kost voor de uitgifte van 526 miljoen pond aan obligaties om bestaande schulden van 509 miljoen pond te herschikken. Uit de nieuwe cijfers blijkt dat de nettoschuld van 376,9 miljoen pond teruggevallen is tot 308,3 miljoen pond. Glazer zou zijn belang in de club willen terugdringen door de beursintroductie van een pakket van 25 procent en 30 procent op de Singapore Exchange.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home