Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 02, 2011

Generatie arbeidskrachten dreigt verloren te gaan

Een generatie afgestudeerden dreigt grotendeels verloren te gaan, tenzij werknemers initiatieven ontwikkelen zoals stages en trainingsprogramma's. Dat is de conclusie van een Brits onderzoek van het bureau OfficeTeam bij verantwoordelijken personeelsverantwoordelijken. Daarbij wordt gewezen op een gebrek aan banen voor intreders op de arbeidsmarkt, een hoge werkloosheid en een gebrek aan stageplaatsen. Afgestudeerden die geen startersbaan kunnen vinden, dreigen volgens de personeelsverantwoordelijken een negatieve impact te zullen hebben op de hele hiƫrarchie.

"Volgens de respondenten dreigt op alle niveaus een glazen plafond te ontstaan omdat er onvoldoende personeelsleden ter beschikking staan met de geschikte vorming," aldus OfficeTeam. Uit het onderzoek blijkt dat 57 procent van de personeelsverantwoordelijken van mening is dat het huidige economische klimaat een negatieve impact heeft op de marktintrede van jonge arbeidskrachten. Volgens 4 procent zal de economische situatie daarentegen een positieve impact hebben.

"De onderzoekers noemen het verrassend dat slechts 21 procent van de ondervraagden van mening is dat een budgetbeperking in het onderwijs een negatieve impact zal hebben op de vooruitzichten van jongere arbeidskrachten," aldus het webmagazine Onrec. "Datzelfde zegt 19 procent van de stijgende onderwijskosten." De onderzoekers merken op dat in de openbare dienst de grootste impact wordt verwacht. Daar zegt 67 procent ervan overtuigd te zijn dat het economische klimaat een negatieve impact heeft op de vooruitzichten van jonge arbeidskrachten.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home