Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 30, 2011

Europees biomedisch onderzoek wil grotere budgetten

Het Europees biomedisch onderzoek kent belangrijke vorderingen in vergelijking met de relatief beperkte budgetten die ter beschikking worden gesteld. Indien de sector een grotere financiële ondersteuning zou genieten, zouden de prestaties nog gevoelig kunnen worden opgedreven. Dat is de conclusie van een rapport van de European Medical Research Councils (EMRC). Er wordt aan toegevoegd dat biomedisch onderzoek de levenskwaliteit van de bevolking in Europa en de rest van de wereld ten goede komt.

"Investeringen in biomedisch onderzoek levert een rendement op van 40 procent per jaar," merkt onderzoeksleider Thierry Damerval, vice-directeur van de Franse onderzoeksinstelling Inserm, op. "Een afdoende investeringsbudget voor biomedische research is niet alleen essentieel om de gezondheid en welvaart in Europa en de rest van de wereld te helpen garanderen, maar vormt daarnaast ook economisch een zinvolle strategie."

In het rapport wordt onder meer opgemerkt dat burgers en patiënten nauw bij het biomedisch onderzoek moeten worden betrokken. Er wordt aan toegevoegd dat de resultaten van biomedisch onderzoek snel en efficiënt tot bij de patiënt moeten worden gebracht. Er wordt wel opgemerkt dat biomedisch onderzoek moet worden uitgevoerd met een hoge kwaliteitsnorm en moet gebeuren in een open, eerlijke en transparante benadering. Ook wordt aangevoerd dat de Europese biomedische research moet worden uitgevoerd binnen een wereldwijde context.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home