Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 30, 2011

China pakt illegale exploratie zeldzame grondstoffen aan

China heeft een interprovinciaal initiatief op het getouw gezet om de productie van lichte zeldzame aardmetalen beter te reguleren. Daarmee wil de Chinese overheid de illegale exploratie van zeldzame aardmetalen bestrijden. Dat heeft het Chinese ministerie van grondstoffen bekend gemaakt. De samenwerking geldt voor de regio's Baotou (Mongolië), Jining (Shandong) en Liangzhou (Sichuan), waar het grootste gedeelte van de Chinese voorraden lichte zeldzame aardmetalen worden teruggevonden.

"De operatie moet de bescherming van de rationele ontwikkeling van de voorraden zeldzame aardmetalen van China stimuleren," merkte het ministerie op. "Bovendien moet de maatregel leiden tot een verdere regulering van de productie van de zeldzame aardmetalen." De lokale overheden zouden ook een samenwerking opzetten om een betere planning op de zetten voor de ontwikkeling van de zeldzame aardmetalen. Ook wordt gewag gemaakt van het opzetten van een strategische reserve en handelsplatformen voor zeldzame aardmetalen.

China produceert op dit ogenblik meer dan 90 procent van de wereldwijde voorraden zeldzame aardmetalen. Daarentegen vertegenwoordigt China slechts één derde van de wereldwijde reserves. Ondanks een striktere overheidscontrole, blijft het land geconfronteerd met een actieve illegale productie. Zeldzame aardmetalen vormen cruciale onderdelen voor een reeks gesofisticeerde producten zoals mobiele telefoons, windturbines, batterijen voor elektrische wagens en raketten.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home