Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 28, 2011

Amazon beste retailer op de Britse markt

De Britse consument heeft het online bedrijf Amazon verkozen tot beste retailer van het land. Dat is de conclusie van een onderzoek van de vergelijkingsite Kelkoo. Amazon, naar omzet de 25ste retailer op de Britse markt, laat daarbij grote namen zoals Marks & Spencer, Apple en Argos achter zich. De onderzoekers merken op dat de eerste plaats van een online retailer verrassend mag lijken, maar er wordt op gewezen dat de internetverkoop dit jaar met 14 procent zal toenemen. Dat is tien keer meer dan de groei van de totale retailsector.

Amazon is de enige specifieke online retailer die in de top tien is terug te vinden. "De consument begint te beseffen dat Amazon zelf een retail-universum met talloze mogelijkheden en aanbiedingen vormt," merkt Mark Haupt, hoofd van de Britse divisie van Kelkoo, op tegenover het webmagazine BizReport. "Er wordt op Amazon niet alleen meer gekocht dan enkele jaren geleden, maar ook op een totaal andere manier. Dat heeft de consument aangezet om Amazon bij de andere grote retailers te rangschikken."

"Uit het onderzoek blijkt verder dat 54 procent van de Britse consumenten in de eerste plaats kijkt naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit," voert BizReport nog aan. "In die rangschikking wordt aan Amazon de eerste plaats toegekend." Daarnaast laat de Britse consument zich bij de keuze van een retailmerk naar eigen zeggen vooral leiden door aanbiedingen en kortingen (17 procent) en betrouwbaarheid (7 procent).

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home