Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, September 28, 2011

Eindelijk mobiele telefoon in metro New York

In het metrosysteem van New York kan voortaan gebruik gemaakt van mobiele telefonie. Daarmee komt New York jaren achter op andere grote wereldsteden en andere Amerikaanse metropolen zoals Boston of San Francisco. Voorlopig worden echter slechts zes metrostations in het westelijk gebied van Manhattan uitgerust met mobiele telefooninfrastructuur. Pas over vijf jaar zal het volledige netwerk zijn uitgerust. Dagelijks maken in New York 4,3 miljoen mensen gebruik van de metro.

Er wordt echter opgemerkt dat de reacties op het gebruik van de mobiele telefoon in de metro gemengd zijn. "Sommigen stellen dat de verplaatsing door het aanbod niet langer tijdverlies is, maar gebruikt kan worden om onder meer de rest van de dagelijkse agenda in te vullen," voert het persbureau AFP aan. "Er zijn dan ook heel wat gebruikers die verbaasd zijn dat New York pas nu de mobiele telefoon in de metro invoert. Het is volgens hen een bewijs dat de Verenigde Staten niet langer de grootste innovator van de wereld zijn."

Maar niet iedereen stelt zich even positief op tegenover de nieuwe mogelijkheden. "Sommige reizigers vrezen onafgebroken geconfronteerd te zullen worden met vervelende ringtones en eindeloze telefoongesprekken over nietszeggende onderwerpen," merkt het persbureau nog op. "Ook wordt opgemerkt dat de metro niet langer een oase zal zijn waar men aan het voortdurende contact met het bedrijf kan ontsnappen."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home