Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, September 27, 2011

Meer dan half miljoen internet-verslaafden in Duitsland

Duitsland telt meer dan een half miljoen internet-verslaafden. Dat zegt Mechthild Dyckmans, specialist verslavingen bij de Duitse regering. Opgemerkt wordt dat 560.000 Duitsers het gebruik van het internet niet onder controle kunnen houden. Bij tienermeisjes zou 5 procent aan een internet-verslaving lijden. Bovendien wordt er aan toegevoegd dat nog eens ongeveer 2,5 miljoen Duitsers moet worden bestempeld als een problematisch internetgebruiker.

"Internetverslaafden blijken vaak in het werkelijke leven niet veel erkenning gevonden te hebben en blijken het ook moeilijk te hebben om vrienden te maken," voert Mechthild Dyckmans tegenover het persbureau AFP aan. "Deze groep voelt zich comfortabeler om online naar vrienden te zoeken." Dyckmans voegt er aan toe dat vooral de jongere internet-gebruikers gevoelig zijn voor een mogelijke internet-verslaving.

Dyckmans merkt op dat 5 procent van de jonge vrouwelijke internet-gebruikers met een problematisch online gedrag wordt geconfronteerd. "Daarmee vormt deze groep de meest kwetsbare populatie van alle internetgebruikers," voert ze aan. De oorzaak van het fenomeen moet volgens haar vooral gezocht worden in de grote populariteit van sociale netwerken bij deze bevolkingsgroep. Met 3 procent zijn jongens van dezelfde generatie volgens Dyckmans iets minder bedreigd. In die bevolkingsgroep komt volgens het gevaar vooral van online games.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home