Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, September 26, 2011

Los Angeles Lakers populairste Amerikaanse sportclub in sociale netwerken

De Los Angeles Lakers zijn de meest populaire professionele sportclub van de Verenigde Staten in de sociale netwerken. Dat is de conclusie van een onderzoek van Braveheart Sports Network. De basketclub verzamelde op de microbloggingsite Twitter 2,1 miljoen volgelingen. Daarmee is de club ook het tweede meest populaire sportmerk van de wereld. Met 2,3 miljoen volgelingen slaagt alleen de Spaanse voetbalclub Read Madrid een grotere populariteit op te bouwen dan de Amerikaanse basketclub.

De onderzoekers merken op dat een merk slechts zelden een succesvolle sociale mediastrategie kan opzetten voor zowel Twitter als Facebook. "De Los Angeles Lakers zijn daar echter wel in geslaagd," voert Braveheart Sports Network aan. "Op Facebook staat de basketbalclub echter ook op de eerste plaats met 10,1 miljoen fans." Op Twitter wordt de top tien gevormd door telkens vier clubs uit de National Basketball Association (NBA) en de Major League Baseball (MLB) en telkens één vertegenwoordiger uit de National Football League (NFL) en de National Hockey League (NHL).

Uit het onderzoek blijkt dat slechts achttien van de 141 professionele sportclubs meer dan 100.000 volgelingen hebben op Twitter. "Dat betekent dat een groot gedeelte van de clubs de mogelijkheden van Twitter nog niet volledig hebben geadopteerd," voeren de onderzoekers aan. In de Twitter-ranglijst worden de Los Angeles Lakers gevolgd door Orlando Magic (NBA) met 1,06 miljoen volgelingen. Op de derde plaats staan de Philadelphia Phillies (MLB) met 0,64 miljoen volgelingen. De top vijf wordt rond gemaakt door New York Yankees (MBA) en Miami Heat (NBA).

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home