Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, September 25, 2011

Ouderen hechten belang aan communicatie-mogelijkheden computer

De oudere bevolkingsgroepen hechten een groot belang aan de communicatie-mogelijkheden die door computers worden geboden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Georgia Tech en de Florida State University. Die vaststelling heeft volgens de onderzoekers mogelijk te maken dat vele ouderen minder mobiel zijn geworden en daardoor een grotere belang hechten aan communicatie-technologieën. Email en het verzenden van foto's worden door deze bevolkingsgroep als de belangrijkste communicatie-toepassingen bestempeld.

"Oudere bevolkingsgroepen hebben geen angst van technologie, maar mogelijk is de technologie niet optimaal op maat van deze gebruikersgroep ontwikkeld," voeren de onderzoekers op. "Bovendien is het mogelijk dat oudere consumenten niet op de hoogte zijn van een aantal potentiële voordelen die sommige communicatie-technologieën hebben te bieden." De onderzoekers voelen wel aan dat er bij de oudere consumenten een duidelijke voorkeur voor bepaalde communicatie-technologieën kan worden opgetekend.

Terwijl er een duidelijke voorkeur voor email en het verzenden van foto's kon worden opgetekend, bleek er bij de oudere gebruikers weinig interesse te zijn in video-conferencing en sociale netwerking. Ook wordt opgemerkt dat de oudere consument duidelijk een voorkeur heeft voor computer-gebaseerde technologieën. "Dat zou belangrijke implicaties kunnen hebben voor ontwerpers," voeren de onderzoekers aan. "Mogelijk moeten een aantal technologieën meer bruikbaar gemaakt worden voor de oudere bevolkingsgroep, zodat de complexiteit van de computer vermeden kan worden."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home