Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 24, 2011

Snellere hulp voor bedolven slachtoffers rampen

Wetenschappers van het Amerikaanse ministerie van homeland security hebben een apparaat ontwikkeld dat reddingswerkers moet toelaten om bij rampen met een grote precisie en snelheid door beton te boren. De onderzoekers merken op dat het toestel de mogelijkheid biedt om openingen te creƫren die toelaten om voorraden zoals water, voeding en geneesmiddelen door te geven aan slachtoffers die onder het puin van onder meer ingestorte gebouwen zijn bedolven, in afwachting dat ze door de reddingswerkers kunnen worden uitgegraven.

De wetenschappers merken op dat de ontwikkelde krachten van het nieuwe apparaat geconcentreerd is op een heel lokale oppervlakte, waardoor het risico wordt geminimaliseerd dat het boren van de gaten de structuur van een gebouw verder zou destabiliseren en een gevaar zou kunnen vormen voor de bedolven slachtoffers. Er wordt aan toegevoegd dat al zes toestellen ter beschikking werden gesteld van het Amerikaanse Federal Emergency Management Agency (FEMA).

Het Amerikaanse ministerie van homeland security merkte op dat een hele reeks apparaten ter beschikking zal stellen van reddingsorganisaties over het hele land. Het nieuwe apparaat vormt een volgende stap in de uitbreiding van het arsenaal reddingswerktuigen die al werden ontwikkeld, na onder meer de communicatienetwerken in New Orleans na de orkaan Katrina en de robots die eerder dit jaar naar Japan werden gestuurd om assistentie te verlenen bij reddingswerkhzaamheden.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home