Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 24, 2011

Archeologen graven oud Romeinse scheepswerf op

Archeologen van de University of Southampton en de British School at Rome denken een grote Romeinse scheepswerf gevonden te hebben. De wetenschappers zouden de site hebben ontdekt tijdens opgravingswerken in Portus, de haven van het antieke Rome. Simon Keay, professor aan de University of Southampton en directeur van het Portus Project, noemt de opgraving bijzonder belangrijk. Er zijn tot nu toe immers weinig Romeinse keizerlijke scheepswerven ontdekt.

De onderzoekers ontdekten de overblijfselen van een groot gebouw aan een bassin in het centrum van het havencomplex van Portus. "Eerst werd er gedacht aan een opslagplaats," verduidelijkt Simon Keay. "Uit verdere opgravingen bleek echter dat de site eerder voor een andere doelstelling, verbonden aan de bouw en het onderhoud van schepen, werd gebruikt." Er werd al langer geweten dat Portus een cruciale handelspoort was die Rome toegang gaf tot het mediterrane gebied.

Portus Project onderzoekt al langer de belangrijkheid van de Romeinse haven. Tot nu toe werd er echter nog geen grote Romeinse scheepswerf gevonden, op uitzondering van een mogelijke site aan de Tiber in de buurt van Monte Testaccio. Daarnaast werd ook een mogelijke scheepswerf gevonden in de buurhaven Ostia. De vondst laat een constructie van 145 meter lengte en 60 meter breedte zien. Op bepaalde plaatsen zou het dak meer dan 15 meter hoog zijn geweest. Het complex dateert van de tweede eeuw voor christus.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home