Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 23, 2011

Armoede treft meer dan 15 miljoen Amerikaanse kinderen

Het voorbije jaar zijn er in de Verenigde Staten één miljoen kinderen bijgekomen die met armoede worden geconfronteerd. Daardoor leven in de Verenigde Staten op dit ogenblik ongeveer 15,7 miljoen kinderen in armoede. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het Carsey Institute van de University of New Hampshire. Sinds de economische recessie vier jaar geleden van start ging zijn er volgens de onderzoekers 2,6 miljoen kinderen in de armoede terecht gekomen.

De onderzoekers wijzen erop dat nagenoeg een kwart van de kinderen onder de leeftijd van zes jaar in armoede leeft. "Het is bijzonder belangrijk een inzicht te hebben in de kinderarmoede, want armoede onder de leeftijd van zes jaar gaat vaak gepaard met een achteruitstelling in het onderwijs en gezondheidsproblemen," voeren de onderzoekers aan. "Die negatieve elementen kunnen het hele verdere leven beïnvloeden."

Er wordt aan toegevoegd dat sinds het uitbreken van de economische crisis in achtendertig Amerikaanse staten een toenemende kinderarmoede kon worden opgetekend. Mississippi kent de grootste kinderarmoede (32,5 procent), gevolgd door het District of Columbia (30.4 procent) en New Mexico (30 procent). Met een niveau van 10 procent wordt New Hampshire het minst geconfronteerd met kinderarmoede, gevolgd door Connecticut (12.8 procent) en Alaska (12.9 procent). In het algemeen wordt kinderarmoede het vaakst aangetroffen in de zuidelijke staten.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home