Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, September 23, 2011

Elektronica domineert meest waardevolle bedrijven Taiwan

De elektronicasector vertegenwoordigt de meest waardevolle bedrijven van Taiwan. Dat blijkt uit een onderzoek van het adviesbureau Interbrand en het magazine BusinessNext, in samenwerking met de Taiwan External Trade Development Council. De ranglijst toont volgens de onderzoekers de sterkte aan van een nieuwe generatie producenten van consumenten-elektronica in Azië. In de ranglijst van Interbrand staat HTC Corporation, de derde grootste producent van smartphones ter wereld, op de eerste plaats met een waarde van 3,6 miljard dollar.

HTC Corporation won op één jaar tijd 2,2 miljard dollar aan waarde. "Dat heeft het bedrijf te danken aan zijn innovatieve producten en een uitgelezen marketing-campagne," merkt Interbrand op. De top vijf bestaat nagenoeg uitsluitend uit elektronica-bedrijven. Op de tweede plaats staat Acer, dat actief in een brede waaier van elektronica-toepassingen, met een waarde van 1,9 miljard dollar. Dat betekent weliswaar een groei met 38 procent tegenover vorig jaar, maar het bedrijf moet wel zijn eerste plaats in de rangschikking afstaan.

De derde plaats wordt ingenomen door Asus, een concurrent van Acer. De waarde van Asus nam op één jaar met 27 procent toe tot 1,6 miljard dollar. Op de vierde plaats volgt het softwarebedrijf TrendMicro, dat zijn waarde met 1 procent zag dalen tot 1,2 miljard dollar. De top vijf wordt rond gemaakt door de voedingsgroep Master Kong, dat met 12 procent steeg tot 1,2 miljard dollar. De top tien bestaat verder uit het voedingsconcern Want-Want, fietsenmaker Giant, bandenfabrikant Maxxis, informaticabedrijf Synnex en hardwareproducent Advantech.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home