Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, September 24, 2011

Aboriginals afstammelingen van eerste ontdekkingsreizigers

De Australische aboriginals zijn afstammelingen van de allereerste ontdekkingsreizigers. Dat is de conclusie van een internationaal team van wetenschappers die het genoom van de Australische aboriginal proberen te identificeren. Onderzoeksleider Eske Willerslev, professor aan de University of Copenhagen, merkt op dat de voorouders van de aboriginals zich al snel verspreidden toen de voorouders van de Europeanen en Aziaten nog een sedentair leven leidden in Afrika of het Midden-Oosten.

De onderzoekers voeren aan dat aboriginals rechtstreekse afstammelingen zijn van een vroege immigratie in Azië ongeveer 70.000 jaar geleden. "Dat was minstens 24.000 jaar vroeger dan de volksverhuis die aanleiding gaf tot de hedendaagse Europeanen en Aziaten," voert Willerslev aan. "Dat betekent dat de hedendaagse aboriginals rechtstreekse afstammelingen zijn van de eerste mensen die ongeveer 50.000 jaar geleden Australië betraden."

Het onderzoek toont aan dat de aboriginals zich tussen 64.000 jaar en 75.000 jaar geleden van de andere menselijke populaties hebben afgescheiden. Er wordt aan toegevoegd dat het onderzoek ook heeft aangetoond dat de aboriginals de originele bewoners van Australië vormen. Eerder onderzoek had aangevoerd dat alle moderne mensen afstammeling zijn van een eenmalige massale emigratie vanuit Afrika naar Europa, Azië en Australië. In dat model zouden de eerste Australiërs uit Aziatische populaties hebben bestaan.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home